Kategorije
Barcelona napreduje do konačnih 2-0 u borbi s Real Madridom za naslov prvaka
12 Jan

Barcelona napreduje do konačnih 2-0 u borbi s Real Madridom za naslov prvaka

U polufinalu španjolskog Superkupa Barcelona se susrela s Osasunom. Rafinhu je zbog ozljede zamijenio Yamal. Gundogan, u FC Barcelona Nogometni Dres, asistirao je Lewandowskom da izbije iz mrtve točke. Yamal, koji je ušao na klupu, zabio je lijevom nogom. Na kraju je Barcelona pobijedila Osasunu 2-0 i prošla u finale te će se za naslov prvaka natjecati s Real Madridom.
Na početku utakmice Barcelona je imala apsolutnu prednost i nastavila je opsjedati obranu Osasune. No pred kraj prvog poluvremena, iako su Nogometni Dresovi Barceloninih igrača već bili natopljeni znojem, ipak nisu uspjeli otvoriti situaciju. Susret se nije prelomio do 59. minute utakmice. Gundogan je uputio precizan pas, a Lewandowski uspješno pogodio. Nakon toga je Osasuna pokušala izjednačiti rezultat, ali nije uspjela. U posljednji trenutak Yamal, koji je ušao kao zamjena, pogađa za pobjedu.
Prije godinu dana Barcelona je lako svladala Real Madrid 3-1 u finalu Španjolskog superkupa, što je bilo prvo Xavijevo prvenstvo kao trenera Barcelone. Nakon godinu dana Barcelona i Real Madrid ponovno će se sučeliti u finalu Španjolskog superkupa. Na početku ove sezone, u prvom El Clasicu La Lige, Barcelona je kod kuće doživjela poraz od Real Madrida 1-2. Ovaj put su mjesto događaja preselili u Saudijsku Arabiju. S jedne strane bio je Real Madrid, kojeg su konstantno mučile ozljede, a s druge Barcelona, čije je stanje bilo gore-dolje. Još jedan nacionalni derbi, pitam se može li Xavi voditi Barcelonu da se uspješno osveti i osvoji prvo prvenstvo 2024.?