Kategorije
Bellingham doseže najviši vrh svjetskog nogometa
23 Dec

Bellingham doseže najviši vrh svjetskog nogometa

Njemačka stranica transfer tržišta ažurirala je vrijednost igrača La Lige. Bellinghamova vrijednost porasla je na 180 milijuna eura, koliko imaju Haaland i Mbappe, što ga čini jednim od novih najvrjednijih igrača na svijetu.
Podsjetimo, ljetos je Bellinghamova vrijednost transfera dok je još nosio Borussia Dortmund Nogometni Dres dosegla 120 milijuna eura. No, njegovom savršenom igrom nakon što je prešao u Real Madrid, bogatstvo 20-godišnjeg Bellinghama u samo 6 mjeseci skočilo je za 60 milijuna eura, dosegnuvši 180 milijuna eura. U razini s 23-godišnjim Haalandom i 25-godišnjim Mbappeom. Ljudi su puni neograničenih očekivanja od buduće nogometne karijere ovog mladog igrača.
Bellingham se nakon prelaska iz Dortmunda u Real Madrid pokazao još boljim. Bellingham, koji je ove sezone obukao Real Madrid Nogometni Dres, zabio je 17 golova i 5 asistencija u 21 utakmici, vodeći na listi strijelaca s velikom razlikom. Izabran je za najboljeg 21-godišnjeg igrača godine, osvojio je European Golden Boy Award i Copa Award, te je u mnogim izborima igrača bio među prva tri na svijetu. Ako uspije nastaviti s ovim učinkom u budućim igrama, Bellinger Tom će se čak natjecati za nagradu Zlatni globus. U usporedbi s Haalandom i Mbappeom, Bellingham je mlađi, a klub i reprezentacija mu mogu pružiti bolju pozornicu. Možda će u skoroj budućnosti postati najmoćniji kandidat za europsku Zlatnu loptu poput Haalanda i Mbappea.