Kategorije
Haaland potpuno propustio Europsko prvenstvo 2024., Mbappe zabio 300 golova u karijeri
20 Nov

Haaland potpuno propustio Europsko prvenstvo 2024., Mbappe zabio 300 golova u karijeri

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo privode se kraju. Kao dva najjača kandidata za Ballon d'Or iduće godine, Haaland i Mbappeov nastup u reprezentaciji često privlače pažnju brojnih navijača.
Izrael je izgubio 1-2 od Rumunjske, što je lančano uzrokovalo da Norveška potpuno propusti Europsko prvenstvo 2024. godine. To također znači da se ni Haaland ni Odegaard neće moći pojaviti u Njemačkoj sljedećeg ljeta. Ovo je veliki udarac za Haalanda. Iako se Haaland vrlo dobro pokazao dok je nosio Manchester City Dres Sa Vlastitim Imenom, opetovano je doživljavao padove kada je obukao dres reprezentacije. Kao najkonkurentniji igrač za buduću Ballon d'Or, Haaland će vjerojatno opet propustiti Ballon d'Or u nedostatku nacionalnih počasti. Osim ako ove sezone ponovno ne osvoji Trostruku krunu i igra iznimno dobro.
U usporedbi s Haalandovim poteškoćama u reprezentaciji, francuski tim, predvođen Mbappeom, već se rano kvalificirao. U domaćoj pobjedi nad Gibraltarom od 14-0, Mbappé, u Francuska Nogometni Dres i kapetanskoj vrpci, sjajno je zablistao, postigavši 3 gola i 2 asistencije, čime je ostvario rekord karijere od 300 golova. Ako Mbappe može voditi francuski tim da nastavi s stabilnim rezultatima u Europskom kupu sljedeće godine, onda će Mbappe definitivno biti najkonkurentniji u izboru za Ballon d'Or sljedeće godine. Međutim, Bellinghamov uspon još uvijek čini izbor za Zlatni globus sljedeće godine punim neizvjesnosti.