Kategorije
Lukaku otvoren za pridruživanje Saudijskoj Arabiji
26 Jan

Lukaku otvoren za pridruživanje Saudijskoj Arabiji

Iako već dvije sezone nije obukao Chelsea Nogometni Dres, Lukaku je i dalje igrač Chelseaja, a ugovor s Chelseajem mu ističe tek 2026. godine. Iako je prošla sezona završila, Chelsea je htio prodati Lukakua. No, Lukakuov transfer u milanski Inter iz raznih je razloga propao. Na kraju je Lukaku prije prijelaznog roka izabrao momčad Rome koju vodi Mourinho. Međutim, Lukakuov ugovor o posudbi s Romom traje samo godinu dana. S Rominom snagom bit će teško dovršiti Lukakuov otkup nakon sezone.
Lukaku je ove sezone u AS Roma Dresovi Kompleti odigrao 26 utakmica u svim natjecanjima te postigao 15 golova i 2 asistencije. On je jedan od najboljih igrača u momčadi Rome. Ali s Mourinhovim odlaskom, čini se da Lukaku više ne želi ostati u Serie A. U nedavnom intervjuu Lukaku je izrazio svoje priznanje Saudijskoj ligi. Rekao je da će Saudijska liga u roku od dvije godine postati jedna od najboljih liga na svijetu. Čini se da to također ukazuje na to da će nakon kraja sezone vjerojatno prihvatiti poziv u Saudijsku ligu.
Tijekom prijelaznog roka prošlog ljeta Saudijska Arabija iskazala je veliko zanimanje za Lukakua, no s obzirom na vlastitu snagu i Europski kup, Lukaku je odbio poziv Saudijske lige. Prošlo je tek pola sezone i Lukaku se predomislio. Možda nakon sudjelovanja u Europskom kupu prihvati skupo plaćen poziv iz Saudijske lige. A ovo je definitivno dobra vijest za Chelsea. Nakon što dobiju dovoljno naknada za transfer, mogu nastaviti regrutirati i jačati napadačku liniju momčadi.