Kategorije
Osimhenu stižu dobre vijesti jednu za drugom
15 Dec

Osimhenu stižu dobre vijesti jednu za drugom

Napadač Naplesa Victor Osimhen nedavno je izabran za najboljeg afričkog nogometaša 2023. godine, pobijedivši Salaha i Ashrafa na godišnjoj dodjeli nagrada Afričke nogometne konfederacije za najboljeg igrača. Ovo mu je prvi put u karijeri da je dobio tu čast. Dobre vijesti za Osimhena tu ne staju. Prema potvrdi talijanskih medija, Napulj je Osimhenu osigurao povećanje plaće i produljenje ugovora. Osimhen će postati najplaćeniji igrač u Serie A.
Osimhenov učinak u SSC Napoli Dresovi Kompleti bio je vrlo zapažen prošle sezone. Zabio je 26 golova i 5 asistencija u 32 utakmice Serie A, pomogavši Napulju da ponovno osvoji prvenstvo Serie A nakon 30 godina. Osobno je osvojio i zlato u Seriji A. čizme. Ove je sezone nastupio 15 puta u svim natjecanjima te dao 7 golova i 2 asistencije. Prema izvješćima, Osimhen je obnovio ugovor s Napuljem do ljeta 2026. godine, uz otpusnu klauzulu od 130 milijuna eura i povećanje plaće od 10 milijuna eura godišnje. Osimhenu prethodni ugovor ističe 2025. godine, a sada je produžen samo na godinu dana. Vidi se da će Naples sigurno staviti Osimhena u transfer market. Ovo bi mogao biti najbolji ishod za njih.
Međutim, Chelsea, koji je jako zainteresiran za Osimhena, nije zabrinut zbog glasina o Osimhenovom produžetku ugovora. Uvjereni su da mogu iskoristiti klauzulu o oslobađanju za uvođenje ovog vrhunskog napadača sljedećeg ljeta. Razumije se da je Osimhen također otvoren oko toga hoće li obući Chelsea Nogometni Dres. Uostalom, Osimhen je oduvijek smatrao Chelseajevu legendu Drogbu svojim idolom. Napulj također počinje tražiti Osimhenovu zamjenu.