Kategorije
Prvi poraz Argentine od osvajanja Svjetskog prvenstva
17 Nov

Prvi poraz Argentine od osvajanja Svjetskog prvenstva

Dugo iščekivane preliminarne utakmice Južnoameričkog Svjetskog prvenstva između Argentine i Urugvaja nastavile su se po rasporedu. Argentina je kod kuće izgubila 0-2 od Urugvaja, pretrpjevši tako prvi poraz u ovom pretkolu Svjetskog prvenstva. Bio je to ujedno i prvi poraz Argentine nakon što je obukla Dres Argentina Reprezentacije s tri zvjezdice. Posljednji put Argentina je doživjela poraz kada je izgubila 1-2 od Saudijske Arabije u prvoj utakmici skupine Svjetskog prvenstva u Kataru prošle godine.
Suarez, koji je ponovno obukao Dresovi Urugvaj Reprezentacije, zagrlio je Messija prije početka utakmice, što je jako ganulo mnoge navijače. No, u 20. minuti utakmice došlo je do velikog sukoba dvije strane zbog prekršaja Romera. U 41. minuti utakmice Araujo je eksplozivnim udarcem prelomio rezultat. U 56. minuti Messi je iz slobodnog udarca pogodio okvir vrata i propustio priliku za poravnanje rezultata. U 87. minuti utakmice Nunez je uspješno pogodio nakon što je promašio brojne prilike. Unatoč porazu, Argentina je i dalje prva s 12 bodova, dok je Urugvaj zahvaljujući pobjedi u ovoj utakmici uspješno stigao na drugo mjesto s 10 bodova.
U cijeloj utakmici Argentina je imala 12 udaraca, dvostruko više od Urugvaja, ali je Urugvaj bio učinkovitiji. Nakon što se zlatna generacija poput Suareza i Cavanija postupno povlači sa središnje pozornice, pojavili su se mladi i sposobni igrači poput Valverdea, Arauja i Nuneza. Oni su dokazali svoju snagu i postali glavni igrači u urugvajskoj momčadi. Predvidljivo je da će oni nastaviti doprinositi Urugvaju u budućnosti.