Kategorije
Roque je debitirao u Barceloni, Gundogan je preokrenuo situaciju pobjedom u sudačkoj nadoknadi
05 Jan

Roque je debitirao u Barceloni, Gundogan je preokrenuo situaciju pobjedom u sudačkoj nadoknadi

U 19. kolu La Lige Barcelona je na gostovanju dočekala Las Palmas. Novi pomoćnik Roque, koji je službeno obukao FC Barcelona Nogometni Dres, ušao je kao zamjena i službeno uveo svoju prvu utakmicu na Camp Nou. U sudijskoj nadoknadi Gundogan je pogodio jedanaesterac i ubio protivnika. Na kraju je Barcelona u gostima svladala Las Palmas 2-1 i na uzbudljiv način došla do prve pobjede u novoj godini.
U ovoj je utakmici novi pomoćnik Roque prvi put zaigrao za Barcelonu. Ovaj brazilski centar, koji velike nade polaže u Barcelonu, prvi je put zaigrao kao igrač Barcelone. Njegov izgled također nosi očekivanja mnogih ljudi. Roque je u igru ušao kao zamjena i iskoristio više prilika za šut u 12 minuta. Nažalost, propustio je dvije dobre prilike i nije uspio zabiti u debiju. Čini se da će brazilskom mladiću koji je tek sletio na Camp Nou trebati još vremena da se prilagodi La Ligi i pritisku koji mu crveno-plavi Nogometni Dresovi donose.
U kritičnom trenutku utakmice ustao je Gundogan. Stvorio je jedanaesterac u 93. minuti utakmice i realno ga realizirao te doveo momčad do potpunog preokreta! Iako ima 33 godine, Gundogan je i dalje apsolutna jezgra Barcelonina veznog reda. Mnogi obožavatelji rekli su da su Gundoganovo iskustvo i psihološka kvaliteta kao bivšeg kapetana prvaka Triple Crown Manchester Cityja doista vrlo jaki. Vjerujem da u sljedećim utakmicama može više doprinijeti Barceloni!